2021-01-07 13:41:54• hírek • Szatmár.ro

Csűry István református püspök üzenete a koronavírus-oltással kapcsolatban

Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke Facebook oldalán formált véleményt amellett, miért is van szükség arra, hogy minél többen vállalják a koronavírus-oltás beadatást.

„Íme, én hozok néki kötést és orvosságot, és meggyógyítom őket, és megmutatom nékik a békesség és hűség kincseit.” (Jer.33,6)

Szeretett testvéreim Krisztus Jézusban!

Vannak tragikus korszakok, amikor Isten kegyelme és szeretete nélkül az ember tehetetlenné válik. Kiszolgáltatottságában csökken a helyzetismeret és növekszik a döntésképtelenség. Ebben a helyzetben a félelem egyeseket elszigetel, másokat felelőtlenné tesz. Az elhárítás lelki folyamata némelyeket tagadásba kerget, másokat feledékenységbe vagy cinikus okoskodásba. Így volt ez Jeremiás korában az újbabiloni birodalom hódító korszakában, vagy ma is, a világot elárasztó gyilkoló járvány idején.

Emberek esnek egymásnak, mert a szorongás csendesebb, kezdő szakaszát felváltja a dühöngő -mindent eltipró- indulat. Ennek lesz áldozata a józan, megoldást keresők véleménye és kiutat mutató munkája. Elképedve állunk a nemzedékünknek kijutó vírushelyzetben a kortársaink reakciói között. A vírustagadás divatja erősödve terjedt akkor is, amikor a kórházak befogadó képessége a végét járta. Rövid ideig, mintha mindenki egyetértett volna a védőoltás szükséges bevezetésében, mintegy utolsó menedék a veszélyeztettek megmentésére. Tartotta magát ez a viszonylagos tűrhetőbb állapot, ameddig el nem jött az első hír, mely szerint több kutató laboratóriumban is közel vannak a vírusölő anyag előállításához. Láss csodát, ameddig a betegség megelőzésében reménykedők számlálták a gyógyszer bevezethetőségének napjait, megjelentek az oltóanyag kritikusai és az oltást megtagadók serege. Vírustagadók és oltásellenzők együtt keltenek zavart, és bizonytalanítják el a tájékozatlanokat, attól sem megriadva, ha halálba juttatnak így szerencsétleneket.

Egyházkerületünk vezetősége nevében javaslom a védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását. Minden bizonytalan helyzetben orvosi vizsgálatot és jóváhagyást javaslom.

A védőoltás alkalmazását a következők miatt tartom elengedhetetlennek:

  • Isten meghallgatta imádságainkat és „kötést és orvosságot” adott.
  • Az Ő ígérete az, hogy ”meggyógyítom”! Nem lehet folytatni ígéreteinek tagadását.
  • A jövő Isten által „békesség és hűség kincsei.” A diabolikus erő ezt nem akarja.
  • A gyógyszer életet jelent. Ezzel üzletelne a hamis politika, a tisztességtelen kereskedelem.
  • Az orvostudomány és a kutatók küzdelme nem lehet szószátyárok célpontja.
  • Nem hallgathatjuk meg az ellenőrizetlen forrásokból származó „vírusmeséket.”
  • Krisztus parancsa az, hogy a betegeket gyógyítsátok!

Mindannyiunk vágya, hogy egészséges világban éljünk. Ezért a legtöbbet akkor teszünk, ha magunkat és így másokat is védjük a kórokozóktól. Mindez a mennyből érkező figyelmeztetés. Vegyük nagyon komolyan, mert eddigi veszteségeink is pótolhatatlanok.

Nagyvárad, 2020. január 7.
A békesség kötelékében!
Csűry István

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: